This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

CUBIC HOUSE

WATTHANA
Thailand
2019

CUBIC HOUSE

WATTHANA
Thailand
2019

CUBIC HOUSE

WATTHANA
Thailand
2019

Just as one “starts” their active-life, a time welcoming of complex situations and obligations that fall outside the boundaries of one’s complete control, we also “stop” the imposing nature of such variables within the realm of our passive-lives, time passed in the tidy environments we construct within our own cocoons. Such might be a dialectical paradigm as well as keywords that articulate the challenge of that paradoxical feeling modern life presents, especially in our increasingly digital world. This desired and often needed sense of simplicity is achieved within this smart and simple residence, where the clean and clear lines are adapted and applied to create those “stop” environmental solutions we all desire.

The basic and ultra-minimal composition of this house consists of just three cubes, each of which is situated and combined with one wall to realize the form of an asymmetrical H-shaped house. The ivory vertical plane, a main skeleton of the home, is gradually inter-penetrated throughout, creating a clearer sense of continuity while also emphasizing the main circulation space of the design. This wall acts as a welcoming element in front of the house, while simultaneously providing a sense of privacy when looking into the living space. The design also filters the existing buildings adjacent to the new home which are different in terms of design period and style.

The focal point of the house is a double volume area including a stairway and an in-between space that separates the public and private functions effectively. Furthermore, the stairs themselves distinctively explore the anti-gravity concept that is structurally cantilevered from the ivory travertine wall. From this narrow corridor, one can walk and enjoy a pleasant view of the enclosed courtyard from the oversized window as well.

The minimal expression of both the interior and exterior spaces are integrated together by the monochromatic white tone and transparent elements, especially within the public space. However, each private space is addressed with the same concept of continuity, allowing for the whole space to feel more static and spacious.

Share:
Facebook
Email